Παρακμή

στις

Γράφει ο Χείλων

Λέγεται ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία………σωστό………….πλην όμως ημιτελές…..διότι οι “νεκροί” δεν ελπίζουν. Είναι ανώφελο να επαναλαμβάνονται τα ίδια και τα ίδια θέματα, λόγοι, αιτίες, αφορμές,…….κ.λ.π της κατάστασης που βιώνουμε, καθότι έχουν αναλυθεί και τεκμηριωθεί άπειρες φορές, ώστε κάθε επιπλέον αναφορά καταντά κουραστική και ΥΠΟΠΤΗ. Το Εθνος που αγνοεί τα σημάδια της Ιστορίας, δεν έχει μέλλον – προοπτική – ελπίδα και δεν δικαιούται να έχει συνέχεια. Ο λόγος είναι απλός, όταν δεν διδάσκεσαι από παρόμοιες κατάστασεις του παρελθόντος, δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίσεις αντίστοιχες κατάστασεις στο μέλλον. Οπότε σημαίνει ότι δεν θέλεις να τις αντιμετωπίσεις, είτε διότι δεν υπάρχει η ψυχική δύναμη είτε διότι σε “βολεύουν”, είτε διότι αποτελείς μέρος του προβλήματος. Μάλλον δε συμβαίνει το τελευταίο……και αυτό είναι πασιφανές για τους παρακάτω λόγους:

– Όλοι ενημερωνόμαστε, άρα γινόμαστε κοινωνοί της εκάστοτε προπαγάνδας που λέγεται ή προβάλλεται. Γνωρίζουμε ότι αυτούς οι οποίοι μας ψυχαγωγούν – ενημερώνουν – προβληματίζουν, δεν θα τους κάναμε ποτέ φίλους, πλην όμως τους επιτρέπουμε να “μπαίνουν στο σπίτι μας”.
– Όλοι προσβλέπουμε σε κάποιο πολιτικό μέσον προκειμένου να “τακτοποιηθούμε” επαγγελματικά (εμείς, ή τα παιδιά μας).
– Οι περισσότεροι αναπτύξαμε και εκδηλώσαμε κάποια στιμή νοοτροπίες “συνδικαλιστικές” με αιτήματα, ή απαιτήσεις, για ίδιον όφελος….. (νοοτροπία συνδικαλιστική σημαίνει έχω ΜΟΝΟ δικαιώματα και ΟΥΔΕΠΟΤΕ υποχρεώσεις).
– Γνωρίζουμε ότι ζούμε περίοδο κοινωνικού ελλείματος. πλην όμως συνεχίζουμε να κάνουμε επιπόλαιες επιλογές σε φίλους, γνωστούς, συνεργάτες……..
– Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε……………εμείς όμως επιλέγουμε τις εύκολες και πρόσκαιρες “επισκευές” οι οποίες απλώς μεταθέτουν το πρόβλημα.
– Έχουμε απαξιώσει παντελώς την πατρίδα μας (ως έννοια, θεσμό, ιδέα, όραμα) δηλαδή περιφρονούμε τον χώρο που ζούμε (το σπίτι μας).

Όταν επικαλούμεθα την Ιστορία μας, φρόνιμο είναι να την γνωρίζουμε, διότι εκτός του ότι είμαστε ημιμαθείς είμαστε και ανιστόρητοι…..όλα τα αρχαία επιτεύγματα προέκυψαν με κόπο, θυσίες, αίμα και πάντα με γνώμονα το όφελος της πατρίδας.

Η παρακμή που βιώνουμε δεν ήταν αιφνίδια……ήταν αναπόφευκτη…….

3 Σχόλια

 1. Ο/Η Δημήτρης λέει:

  Παρακμή σε όλα ,όμως να θυμόμαστε ότι τώρα απλώς τη νοιώθουμε γιατί αποκαλύφθηκε ,να θυμόμαστε ότι ξεκίνησε πολύ παλιά και συνεχίζεται,αρκεί να μαθαίνουμε απο τα λάθη μας και το κυριότερο:να δεχόμαστε ότι μπορεί να κάνουμε και λάθος……

  Μου αρέσει!

  1. Ο/Η Xείλων λέει:

   Δημήτρη έχεις δίκιο………όμως απ’ ότι γνωρίζεις…………ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΦΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ……

   Μου αρέσει!

Τα σχόλια έχουν κλείσει.