ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

«Ἐπιστήμη ποιητική εὐδαιμονίας»
Πλάτων

Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από ανθρώπους φιλομαθείς, με βασικό σκοπό την ανάδειξη του ιστορικού πλούτου, της αρχαίας Ελληνικής – νεώτερης – Ρωμαϊκής και παγκόσμιας ιστορίας. Η έρευνα των διαχειριστών τεκμαίρεται από δοκίμια, μελέτες και αφιερώματα σε ιστορικής αξίας προσωπικότητες και γεγονότα με βασικό κριτήριο επιλογής την ορθή εξαγωγή συμπερασμάτων εκ μέρους των συγγραφέων. Έρεισμα για την αξιολόγηση αποτελεί η επιστημονικότητα της μεθόδου προσέγγισης στην εκάστοτε αναφορά, η οποία φέρει το σύνηθες χαρακτηριστικό της δυναμικής των θεωριών, δηλαδή την αυτοδιόρθωση και αναπροσαρμογή αυτών, ενόψει νέων αποδεικτικών στοιχείων.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται στις επιστημονικές ανακαλύψεις και τεχνολογικά επιτεύγματα, φιλοξενώντας δημοσιεύσεις από έγκυρες ιστοσελίδες του εξωτερικού.

Ξεχωριστή μνεία γίνεται στην ιστορία του πνεύματος, από την αρχαιότητα έως σήμερα, καθότι χωρίς πνευματική και ψυχική καλλιέργεια δεν υφίσταται ιστορική συνέχεια. Οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι υπήρξαν πνευματικοί φάροι της παγκόσμιας ιστορίας, αλλά και αρκετοί σύγχρονοι λόγιοι, συγγραφείς, ποιητές διατήρησαν άσβεστο τον παγκόσμιο θαυμασμό για το Ελληνικό πνεύμα. Στην εν λόγω ενότητα περιλαμβάνονται επίσης και θέματα λογοτεχνίας – φιλοσοφίας από την Ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία.

Σημαντικό κεφάλαιο του ιστότοπου αποτελεί η Θρησκεία και ιδιαίτερα η Ορθοδοξία ως αναπόσπαστο στοιχείο του Ελληνισμού.

Σημειώνεται ότι στα άρθρα που δημοσιεύονται αυτούσια, ή περιέχουν στοιχεία – τμήματα από αντίστοιχα ξενόγλωσσα, καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε κατά την απόδοση  – μετάφραση στην Ελληνική γλώσσα να διατηρείται αναλλοίωτο το πνεύμα του συγγραφέα.

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να μην είναι κακόβουλα – απρεπή – υβριστικά – υστερόβουλα – γραμμένα σε greeklish – και με κεφαλαία γράμματα……….

Ευχόμαστε ευχάριστη και εποικοδομητική παραμονή – περιήγηση – ανάγνωση.

Οι διαχειριστές

Χείλων

Πυθεύς

6 Σχόλια

 1. Ο/Η r.montant λέει:

  Παρακολουθώ την ικανοποιητική εξέλιξη του ιστολογίου σας. Υπογραμμίζω την ευχάριστη αισθητική των αναρτήσεων σας. Εάν σήμερα σας διάβαζε ο Σπύρος Παπαλουκάς θα σας προέτρεπε για πνευματική επιστροφή στην ιδιαίτερα πατρίδα…

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Ο/Η Xείλων λέει:

   Σας ευχαριστώ ειλικρινά για το ενδιαφέρον και το σχόλιο. Ο Σπύρος Παπαλουκάς υπήρξε ΕΛΛΗΝΑΣ και άξιο τέκνο της Ρούμελης και εκτιμώ θα αντιλαμβανόταν ότι……….»ποτέ δεν έφυγα».

   Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Ο Ελληνικός Ιστορικός πλούτος θέλει μεγάλη προβολή, μέσα απο το δικό σας ιστολόγιο ίσως αφυπνιστούμε απο τον λήθαργο στον οποίο μας έχουν καταδικάσει, στο χέρι μας είναι να ζήσουμε ελεύθεροι βαδίζοντας στα χνάρια των προγόνων μας.
  Καλό κουράγιο στο δύσκολο έργο σας.

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Ο/Η Xείλων λέει:

   Γιάννη ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια…….η ελευθερία κατακτάται….δεν χαρίζεται και τα παραδείγματα υπάρχουν άφθονα στην ιστορία μας. Εξαρτάται από εμάς αν θα συνεχίσουμε στα ίχνη των προγόνων μας, ή θα βαδίσουμε σε σκοτεινές και αχαρτογράφητες ατραπούς.

   Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Ο/Η Tasos λέει:

  ειναι απλα ….υπεροχο…..συγχαρητηρια

  Μου αρέσει!

  1. Ο/Η Xείλων λέει:

   Τάσο σε ευχαριστώ.

   Μου αρέσει!

Τα σχόλια έχουν κλείσει.