Χαρακτηριστικά προσωπικότητας….

στις

© Copyright  Χείλων

Σε περίπτωση που μαντεύετε σε ποιους αναφέρεται το άρθρο ……………ο επίλογος θα σας απογοητεύσει.

Μεγαλομανία – παντογνωσία   Έχει γνώμη επί παντός επιστητού, είναι αλάνθαστος και δεν δέχεται διαφωνίες επί των απόψεών του.

Αρχομανία   Πιστεύει ότι αποτελεί την μοναδική λύση στα προβλήματα (πανάκεια) ενώ οι υπόλοιποι είναι ανεπαρκείς, επιδιώκει την εξουσία – προβολή – αναγνώριση.

Μιμητισμός   Επιδιώκει τον συγχρωτισμό με «σπουδαίους», «επώνυμους» . Προσπαθεί να αντιγράψει συνήθειες, ενδυματολογικούς κώδικες, τον τρόπο ζωής των προτύπων του. (ο χαρακτηρισμός «επώνυμος» υπονοεί………..ότι μπορεί να υπάρχει κάποιος χωρίς επώνυμο????)

Ναρκισσισμός  Επιθυμεί την κολακεία, απεχθάνεται την κριτική……….επιδιώκει την διάκριση με οιοδήποτε κόστος………….είναι πρόθυμος να ενδώσει σε αυτόν που θα πλειοδοτήσει σε κολακείες και επαίνους.

Ασυδοσία – αυταρχισμός   Απαιτεί ιδιαίτερη μεταχείριση και απόλυτη υποταγή……………οι ενέργειες του είναι πάντα υπεράνω των νόμων, διότι αποτελεί «ειδική περίπτωση».

Αδιαφορία  Αδιαφορεί για τους άλλους διότι προτεραιότητα έχουν οι δικές του ανάγκες και επιθυμίες.

Εμπάθεια – Φθόνος  Φθονεί τους συνανθρώπους του για οτιδήποτε έχουν και επιπλέον θεωρεί ότι και οι άλλοι αισθάνονται το ίδιο γι’ αυτόν.

Εγωισμός  Διεκδικεί μετά μανίας το αλάθητο, δεν δέχεται την πιθανότητα λάθους, εξοργίζεται όταν αμφισβητείται η ορθότητα της άποψής του.

__________________________________________________________________

Τα ανωτέρω  συμπτώματα αποτελούν κλινικές ενδείξεις της νόσου NPD (Narcissistic Personality Disorder – Ναρκισσιστική Διαταραχή Προσωπικότητας, σύμφωνα με τους…..Salman Akhtar, M.D & J. Anderson Thomson, JR., M.D – Cleveland Clinic (Diseases & Conditions).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εξέταση  των πιθανοτήτων μαζικής επιδημίας της εν λόγω νόσου.

© Copyright  Χείλων

2 Σχόλια

 1. Ο/Η Μανιάτης λέει:

  Μάλλον σ εμένα αναφέρεσαι κι επειδή έχω αυτά τα χαρακτηριστικά κάποτε (όταν μεγαλώσω) θα κυβερνήσω την Ελλάδα…..

  Μου αρέσει!

  1. Ο/Η Xείλων λέει:

   Μάλλον θα πρέπει να περιμένεις αρκετά………προηγούνται 9.999.999 άτομα……….

   Μου αρέσει!

Τα σχόλια έχουν κλείσει.