Πολιτικό γίγνεσθαι

στις

© Copyright Χείλων

Ζούμε σε μία χώρα που  δέχεται έξωθεν την απόλυτη λοιδορία, συκοφάντηση, ευτελισμό και κατακραυγή………ένδον ο καθένας πράττει και ενεργεί κατά το δοκούν, η πολιτική σκηνή αμήχανη προσπαθεί να ψελλίσει λέξεις αξιοπρέπειας αλλά ο ψίθυρος πνίγεται από κομματικά συμφέροντα και καιροσκοπισμούς.

Γνώμες «ειδικών» και πανεπιστημόνων βομβαρδίζουν τον «ανυπεράσπιστο»  Έλληνα, δημιουργώντας μια άνευ προηγουμένου σύγχυση και ψυχολογική αστάθεια.

Αυτόκλητοι σωτήρες αυτοδιαφημίζονται και αυτοπροβάλλονται ως η «πανάκεια» στο πρόβλημα, δικαιολογώντας απόλυτα το συνθετικό πρόθεμα (αυτο-).

Ευκαιρίας δοθείσης……….προσωπικότητες «λάμπουν» δια της παρουσίας τους.

«Δημόσια» πρόσωπα εκφράζουν τις μεγαλεπήβολες σκέψεις και ιδέες τους και το φιλοθεάμον κοινό σπεύδει να τις σχολιάσει στις απογευματινές εξόδους.

Ευέλικτοι «παράγοντες» ελίσσονται επιδέξια ανάμεσα σε πολιτικές συμπληγάδες.

Συζητήσεις επί συζητήσεων και κρίσεις επί κρίσεων………..μη παραλειπομένων των επικρίσεων………………..ουσία και έργο;;;

Λαμπρά λόγια, φωτεινές σκέψεις, προτάσεις, εισηγήσεις, αντεγκλήσεις, δημιουργικές αντιπαραθέσεις……..μέχρι να σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας…….μετά σκότος.

Ζούμε στην Ελλάδα την χώρα των παράλληλων μονολόγων (Γεώργιος Σεφέρης ) η οποία είναι ένα πτώμα που το έχουν καταφάει οι μύθοι της (Jean Cocteau). Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι τουλάχιστον σεβόμαστε τους μεγάλους άνδρες……….φροντίζοντας πάντα να επαληθεύουμε τις ρήσεις τους (sic!).

© Copyright Χείλων

Ένα Σχόλιο

Τα σχόλια έχουν κλείσει.