Χριστός Ανέστη

στις

Το βίντεο γυρίστηκε στο μεγαλύτερο και πιο πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο της Βηρυτού το Πάσχα του 2011. Σε αυτό συμμετέχει το Λιβανέζικο γκρούπ «Τέσσερεις Ιππότες» που αποτελείται από τους τραγουδιστές Simon Obeid, Nader Khoury, Elie Khayat and Ziad Imaz, οι οποίοι ερμήνευσαν το τραγούδι «Ο Ιησούς Ανέστη». Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι οι αντιδράσεις του κοινού είναι αυθεντικές και όταν προβλήθηκε στο YouTube συγκέντρωσε 500.000 προβολές και περισσότερα από 800 σχόλια μέσα σε λίγες ώρες.……..εστιάστε στο 60″.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

4 Σχόλια

 1. Ο/Η Νίκος Τοπούζης λέει:

  Εξαιρετικό βίντεο. Μια ζωντανή ανάμνηση του Βυζαντινού παρελθόντος μας!

  Μου αρέσει!

  1. Ο/Η Xείλων λέει:

   Νίκο σε ευχαριστώ.

   Μου αρέσει!

 2. Χείλωνα, καταπληκτικό! Υποθέτω ότι είναι βίντεο κάποιας Υπηρεσίας ή υπουργείου Τουρισμού του Λιβάνου; Πάντως είχα διαβάσει ότι αρχικά ο Λίβανος ιδρύθηκε ως κράτος ανεξάρτητο από τη γειτονική Συρία (στην οποία ανήκε διοικητικά όταν εκείνη ήταν ευρωπαϊκή αποικία) ειδικά για να διαχωριστούν οι χριστιανοί κάτοικοι της Συρίας από τους μουσουλμάνους της (καθαυτό Συρία) και ότι σταδιακά η μουσουλμανική μειονότητα του Λιβάνου με την υπεργεννητικότητα της, κατέστη ισάριθμη με τη χριστιανική κοινότητα.

  Μου αρέσει!

  1. Ο/Η Xείλων λέει:

   Αγαπητέ Περικλή

   Ο Λίβανος έχει πλούσια προϊστορία, καθότι αποτελούσε στην αρχαιότητα περιοχή της Φοινίκης με πολύ αξιόλογη εμπορική δραστηριότητα. Απετέλεσε τμήμα της αυτοκρατορίας των Σελευκιδών και αργότερα τμήμα της Ρωμαϊκής (64 π.Χ κατακτήθηκε από τον Γάϊο Πομπήιο) και κατόπιν της Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Η κατάκτηση από τους Άραβες και μετέπειτα από τους Τούρκους (στις 9 Ιουνίου 1861 ο Λίβανος εκχωρείται στην δικαιοδοσία της Οθωμανικής αυτοκρατορίας) είχε καθοριστικές επιπτώσεις στην ύπαρξη – επιβίωση της Χριστιανικής κοινότητας (Μαρωνίτες – Φαλαγγίτες). Σήμερα το ποσοστό των Χριστιανών ανέρχεται στο 40% περίπου του πληθυσμού με πολύ αξιόλογη προσφορά στην χώρα και την Ορθοδοξία.

   Μου αρέσει!

Τα σχόλια έχουν κλείσει.